JONATHAN GIBB | Kindergarten Addition 2008

Kindergarten Addition 2008

Kindergarten Additions, Mt Wellington, Auckland

Additions to an existing Kindergarten to increase internal class space and allow for further sleep and library rooms.

Additional indoor play and sleep facilities designed to inter-connect with the existing facility / converted house yet show its modern character via a simple roof form and an abundance of glazing to the northern elevation. The extension serves to create an area to the centre of the site that gives security and shelter for the children and sound isolation for neighbouring residences. Sun sheltering in the form of high level coloured fins allows for the playful exuberance and experience to young eyes of colour that reflects into the inside spaces, changing as the sun tracks.

Collaborative design and documenting for and on behalf of Moller Architects NZ